Translate

luni, 26 ianuarie 2015

Omul are un sistem de operare invechit la care nu sa mai facut upgrade!

In zilele noastre este uimitor cat de mult se aseamana "judecata" unui om cu un computer. Si omul si computerul "citeste" datele care intra , le "interpreteaza" si executa anumite "functii".
La om se numeste caracter si un rol important i-l are subconstientul,el este sitemul de operare de baza care ia decizii. Numai ca acest sistem de operare este invechit si nu mai acopera necesitatile din ziua de azi.
Daca ne uitam la sistemele de operare de la computer ,ele mereu se "upgradeaza" pentru a face fata la noiile necesitati, dorindu-se ca totul sa se desfasoare cu cat mai multe erori, si in mare parte se reuseste.
Sa luam un exemplu:
Acum cativa ani buni, se putea usor sparge o parola,trimitand la server mii de parole pe secunda (bruteforce) iar in scurt timp se afla parola.
Astazi se utilizeaza criptari,, plus ca la cateva incercari gresite serverul nu mai ia in calcul parolele trimise, insa nu te anunta, tu nu stii ... si tu trimitand chiar parola buna serverul nu o va lua in considerare.
In schimb la om cu un sistem de operare vechi si ineficient, aceste "parole" se pot sparge usor... si se numeste in limbaj uman "influentare".
Pot usor manipula un om astazi, pentru ca el nu are nici un "program" nou in "sistemul de operare" de depistare a incercarilor de intrari frauduloase.
Cand te escrocheaza o persoana , este ca si cum ar sparge parola de e-mail sau contul bancar, are acces la toate informatiile tale.
Asa te poate purta emotional unde vrea.
Computerul nu poate fi "pacalit" asa de usor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu